Software

Jep, software. Dat is niet iets wat je verwacht bij een keramist. Maar techniek dient de mens. En zo ook hier. Ik heb vroeger als systeembeheerder wel het een en ander kleine software geschreven voor op het werk en heb dat nu maar weer eens op gepakt. Ziehier het resultaat! Een paar handige stukjes software! Dit zal in de loop van de tijd nog wel groeien, mocht ik ergens weer eens iets aan software missen.

Countdown Timer

Functie:

Een handige timer die aftelt met veel mogelijkheden. Zo kun je zelf schema`s maken en daarbij uit zes verschillende alarm melodieën kiezen. Ook heb je de mogelijkheid om snel even de timer in te stellen en te gebruiken. Kortom, een handig stukje software.

Bij de download zit ook een duidelijke gebruiksaanwijzing. Bestand dient eerst uitgepakt te worden.

Minimale systeem eisen:

Windows 7 of hoger

Processor Intel Core 2 Duo, 1.8 Ghz of Amd 64 X2, 3600+

2 Gb werkgeheugen

40 Mb aan schijfruimte

800 x 600 pixels monitor

 

Rechten:

Deze software is vrij van kopijrechten. Dat betekend dat het vrij gebruikt mag worden en ook mag worden doorgegeven aan andere. Het is niet toegestaan om de software te verkopen.

Countdown Timer hoofdscherm Countdown Timer alarm Countdown Timer alarmmelodie Countdown Timer schema instellen
 

Download voor Countdown Timer:

 

download zip

 

Glazuur samenstellen

 Functie:

 

Deze software is gemaakt om het samenstellen van glazuur makkelijker te maken. De handigheid is dat de grondstoffen al in een lijst staan, die ook nog eens zelf aan te vullen zijn.

De tabblad "Formules" helpt je om de procenten die je zelf hebt ingesteld, om te zetten in de aantal grammen. Om het recept op te slaan, is er een makkelijke mogelijkheid om door middel van één druk op de knop, de formule te kopiëren naar een nieuw blad en zo te bewaren.

 

De software is voor Office en voor LibreOffice! Libreoffice is gratis te downloaden, zie link onder. De software is voorzien van begeleiding.

 

Let op: Macro`s moeten worden ingeschakeld, anders werkt het niet goed!

 Minimale systeem eisen:

Office 2010 of hoger

Libreoffice 6.1.0.3 of hoger

Voor beide kun je een lagere versie van de software  uitproberen maar dat is niet getest.

Download link voor LibreOffice:

https://nl.libreoffice.org/

Rechten:

Deze software is vrij van kopijrechten. Dat betekend dat het vrij gebruikt mag worden en ook mag worden doorgegeven aan andere. Het is niet toegestaan om de software te verkopen.

Excell grondstoffen tabblad Excell formule Excell Libre formules

Download voor LibreOffice: 

download zip
 Download voor Microsoft Office: download zip