banner_kunstenaar
De kunstenaar
Shadow

marcel studioMarcel in de studio

Marcel, geboren in 1967, is al langere tijd bezig met creativiteit in hout, verf en vele andere materialen. Sinds 2009 houdt hij zich ook bezig met klei. Voor Marcel heeft klei iets wat in andere materialen ontbreekt

Het bezig zijn met materiaal wat uit het diepste van de grond komt en wat vele mensen helpt om te “aarden”, helpt hem te ontspannen. Het is ook materiaal waarmee Marcel de beelden in zijn hoofd en dromen het mooiste mee uit kan werken. Zijn beelden komen tot leven door de emotie die hij ze probeert mee te geven.

Zijn vrouw, Lenny, is voor Marcel altijd een hele grote steun geweest. Zij heeft er voor gezorgd dat Marcel meer vertrouwen in zijn werk gekregen heeft en steeds groter is gaan werken. Zijn studio is inmiddels ook de plaats gevonden waar hij tot rust kan komen. Vrijwel altijd heeft hij muziek op staan die ervoor zorgt dat Marcel in zijn eigen wereld kan gaan terwijl hij zijn werk voltooid.

Naast zijn studio beschikt Marcel over een mooi en wel ingerichte werkplaats waar hij al zijn metaal- en houtwerk doet. In deze ruimte staan een aantal machines die hij zelf heeft opgeknapt of zelfs gereviseerd heeft!

Werkervaring

Marcel heeft een grote ervaring in verschillende takken van werk, zoals elektra, elektronica en mechanica. Het voordeel daarvan is dat hij zowel op ovens maar ook op het mechanische vlak veel kan vertellen. In eerdere jaren heeft Marcel als o.a. harder van metalen gewerkt waarbij ze zelf de grote (1.000 liter tot meer dan 20.000 liter) ovens in onderhoud hadden. In de elektra heeft hij als elektromotorenwikkellaar (reviseren van elektromotoren en vertragingskasten) gewerkt en als onderhoudsmonteur waarbij hij een onderdeel was van een groep waar hij de gebruikte machines innoveerde. Dat was zowel mechanisch als elektronisch. Dat maakt Marcel veelzijdig en betrouwbaar. Maar Marcel schroomt ook niet, om te zeggen als hij het niet weet. Het mooie is dat door vele vragen van andere keramisten Marcel verder is geduwd om juist ook die kennis te vergaren.

Zijn signatuur

Al het werk van Marcel is herkenbaar aan zijn "signature", die je rechts als voorbeeld ziet. Of het nu om een diepte afdruk gaat of een inkt stempel, dit is zijn kenmerk. Het is een zogenaamd zielenteken dat Marcel door de jaren ontwikkeld heeft en ook voor hem staat. Vind je werk van hem en wil je dan ook weten of het echt van hem is, deze handtekening moet dan ergens op het werk te vinden zijn. 

Geniet van zijn werk en mocht je vragen hebben, dan horen we het graag. Via "contact" kun je ons mailen.

logo zielentekenlogo zielenteken