banner_ingezonden
Ingezonden glazuren
Shadow

U bevindt zich hier: Startpagina / Tips & Tricks / Ingezonden glazuren

Op deze pagina gaan we foto`s plaatsten van mede-keramisten die mijn ontworpen glazuren gebruikt hebben op hun werk. En daarmee hun ervaring delen. Dus, stuur maar op! De nieuwste ingestuurde foto`s staan bovenaan.Let op, de recepten die hier gebruikt zijn, zijn te downloaden onder de link "Documenten", "recepten"!

Deze inzending komt van Lut Rombaut. Ze heeft "Old Blue" gebruikt en de buitenkant afgewerkt met transfers op rijstpapier. Het glazuur is gestookt op 1250 graden.

Glazuur van Lut RoboutGlazuur van Lut Robout

Deze is ingezonden door Petruska Oens. Voor dit werk heeft ze "Old Iron" gebruikt en gespoten. Haar schema:  biscuitbak op 950. Glazuurbak : aan 150 per uur naar 600 Gr. Dan ineens naar 1240 graden en 20min pendelen. Dank je voor de info, Petruska!

Petruska Hoens

Weer een mooie ingezonde foto van Ann van Imp. "Old Green" op steengoed, 1250 graden. Porselein staaltje is op 1280 graden gestookt.

An van Impe

 

Deze is ingezonden door Huguette , zij heeft de "Blue Crystal" aangepast met 2% rutiel. Hierdoor onstaat er meer levendigheid in het glazuur door de spikkels. Ze heeft de draaiklei arqkliéres hins A3 30%sable Fin gebruikt. Haar stookschema is: 0 - 650 graden  in 4 uur, 650 tot 1260 in 4 uur en 30 minuten pendelen. Huguette heeft de glazuur gedompeld.

HuguetteHuguette

Opnieuw een hele mooie inzending van An van Impe. Dit is "Old Blue".  Vanaf de 600 graden vol gestookt naar de 1260 graden en dan 10 minuten gependelt. De glazuur is met de kwast opgebracht op kurklei. Dank je voor de foto`s, An!

An van ImpeAn van Impe

Sonja Vinck heeft deze mokken met de glazuren "Old green" en "Old blue" ingezonden. Ze heeft de glazuur opgezet met kwast en gestookt in 4 uur naar 600° en dan verder naar 1240°(niet gependeld)

Sonja Vinck

 

Deze is ingezonden door Marjan van der Weijden. Ze heeft de "Blue Crystal" gebruikt op porselein. De "Blue Crystal" heeft een poosje geleden in het blad "Klei.nl" gestaan. Deze glazuur heeft Marjan op 1230 gestookt zonder te pendelen.

Marjan van der Weijden

 Deze is ingestuurd door Keramiek Boetiek. Op de licht-blauw gekleurde rozen zit de glazuur "Turquoise" in drie lagen. Op de "Turquoise" heeft ze een paar druppels wit toegevoegd en afgestookt op 1050 graden. Dank je wel voor de foto!

Keramiek Boetiek

Deze kruik is ingestuurd door Lutgarde-Bie Lemmens. De glazuur is "Old Blue" en is gestookt op 1250 graden met 10 minuten pendelen. De binnenkant is gegoten, de buitenkant is gespoten.  De klei is witbakkend tot 1300 graden, zonder chamotte. Volgens haar docent in de academie van Hove is deze glazuur heel stabiel. Dank je voor de inzending, Lutgarde-Bie!

Lutgarde-Bie LemmensLutgarde-Bie Lemmens

 

Een hele mooie inzending van An Van Impe. Dit is "Old Blue", zoals hierboven, maar een net wat andere stookschema. Vanaf de 600 graden vol gestookt naar de 1260 graden en dan 10 minuten gependelt. De glazuur is met de kwast opgebracht op cremekleurige draaiklei. Dank je voor de foto`s, An!

An Van ImpeAn Van Impe