Reviews van klanten

Ik heb een aantal gebruikers en eigenaars om hun ervaring gevraagd met de kleipers die zij bijna twee jaar geleden gekocht hebben. Deze zijn dus van april 2021: Dank jullie voor de inzendingen!

 

 

Hoi Marcel, hierbij mijn bevindingen over de strengenpers die ik bij jou gekocht heb vorig jaar. Ik heb hem nog niet super veel gebruikt, gewoon omdat ik een beetje minder actief ben met klei (daar zal Corona wel voor iets tussen zitten denk ik) maar heb er pas nog eens mee gewerkt om een goede review te kunnen geven.

Ik vind het een super goed toestel. Zeer stevig, goed in gebruik. Enkel, wanneer de klei ten einde is, en je moet de pers binnenin terug boven krijgen, dat gaat een beetje moeilijk. Maar wanneer het echt niet lukt, maak ik onderaan het plaatje los en dan kan hij er onderaan uit.

Veel schoonmaken is er niet aan want er blijft heel weinig tot geen klei in hangen.

Verder prima service en communicatie.

 

Groetjes

Anne-Mie

Dag Marcel,

Ik heb over het geheel genomen goed schik met mijn kleivormpers. Voor alle punten geef ik een 9, alleen voor gemak een 7. Ik heb wel eens moeite om de hendel recht te krijgen/ houden en dan zuigt die zich vast aan de klei. Dan krijg ik hem moeilijk losgewrikt. Gebruik  een 6 voor mijzelf, meestal helpt mijn man omdat ik het zwaar vind om de klei te persen. Daar heeft hij geen moeite mee dus dat is persoonsgebonden, voor hem zou het een 8 zijn. Ik heb gewoon kippenkracht... ☺️ Hij wordt zeer regelmatig gebruikt, dus geslaagde aankoop.

 

 Vriendelijke groet,

 Evelyn Verelst

Hoi Marcel, 

Een review? Ja hoor, ik heb m nog niet veel gebruikt, maar de keren dat ik geoefend heb waren zeker goed om te doen. Wat kan het apparaat en wat kan ik ermee? De holle buismatrijzen zijn leuk om te oefenen met creativiteit en de uitdaging met de klei. De kleiworst die je in de pers stopt moet wel goed doorgekneed zijn, anders komt je buis er een beetje krom uit. Het is handig om langzaam te persen ( geen zware klus!) en tegelijkertijd met een föhn de buis alvast een beetje steviger te laten worden. Voor mij had de grote holle buis matrijs , diameter 8 cm, wel een wat dikkere kleiwand mogen geven. Hij is dan wat beter te bewerken, zeker als je met schuine segmenten wil opbouwen. Met de kleinere is dat geen probleem.

Ik vroeg je of je een “ inlegmatrijs” ( zo noem ik het maar) kon maken om daar de rvs schijfjes uit een koekjesdeegpers in te leggen of schijfjes naar eigen ontwerp. We begrepen elkaar en voila daar was hij ! Het werkt! Dit is ook een vorm van prima communicatie en geweldige service.

De stevigheid is meer dan goed en de pers heb ik op een plank bevestigd en die weer aan een grote stelling kast geschroefd en niet bang dat de kast in beweging komt. Het schoonmaken met de schraper gaat goed, hoewel er niet veel klei in de buis achterblijft. Als je overgaat naar een andere soort of kleur klei en de buis moet echt goed schoon zijn, dan duw ik er een grote natte spons doorheen, een natte lap om de schraper kan ook ( mijn hand past niet in de buis).

Het klemmen/ wisselen van de uitgangsvormen gaat redelijk snel, zeker als er een mesje tussen steekt zodat hij makkelijker loskomt. Bij de holle buis matrijzen is dat wat moeilijker door de beugel die erop zit en nog vol klei zit. Het is dan ook geen slagroomklopper! Prima om te onthaasten! Van mij krijg je allemaal negens!

 

Groetjes Leonoor

Hieronder staan de reviews die we vrijwel direct hebben ontvangen na dat we de persen in 2019 hebben opgestuurd:

 

Vandaag een zwaar pakket binnen. De kleipers van Marcel is binnen... jippie!!! Aan het gewicht te voelen degelijke kwaliteit. Natuurlijk gelijk uitgepakt en het viel me op dat het geheel netjes verpakt is. Mooi compleet, zelfs een uitgebreide handleiding er bij. Alles straalt degelijkheid uit. De pers is uitgevoerd in stevig metaal en gegalvaniseerd. De handle om de klei aan te drukken is zwaar uitgevoerd en voorzien van een lekker in de hand liggend handvat. Dan de mallen, die zijn mooi en stevig uitgevoerd en gelakt. De mal houder is een verhaal apart, ook daar is goed over nagedacht. De klemmen zijn verstelbaar en de geleiders zorgen er voor dat het geheel ontzettend stevig in elkaar zit. Ook op de stamper zit een mooi stevig blok nylon waardoor deze goed door de buis heen schuift. Op de achterkant van de buis waar de klei in komt zelfs nog ruimte voor de mallen waardoor je deze mooi op kan bergen en altijd bij de hand hebt. Een schraper om het geheel schoon te maken zit er ook bij. Kortom een mooi compleet.pakket. Een weldoordacht ontwerp uitgevoerd in een degelijke kwaliteit. Voor degene die nog opzoek is naar een kleipers een absolute must have!

Willem Schilder, 9-10-2019

 

Foto van Willem Schilder Foto van Willem Schilder Foto van Willem Schilder
Foto van Willem Schilder Foto van Willem Schilder Foto van Willem Schilder

 

Leonoor heeft ook wat foto`s opgestuurd!

 

leonoor 01leonoor 02leonoor 04

 leonoor 05leonoor 03

 

Leonoor, 1-12-2019

Soms moet je wat meer moeite doen om hem op te hangen! Carla heeft hier handig gebruik gemaakt van de H balk die door haar atelier loopt. Haar man is instrumentenmaker dus die heeft daar een handige constructie voor gemaakt.

carla
Carla, 17-12-2019