Andere sites...

Het keramieke portfolio van Marcel: dreamsofthemind.com

Het digitale portfolio van Marcel: 3d.dreamsofthemind.com

Merchandising van Dreams Of The Mind: shop.dreamsofthemind.com

Facebook pagina van "Dreams Of The Mind" met al het werk "in progress"

Facebook

Youtube kanaal van "Dreams of the Mind".

 

Extra informatie: Vrijwel alle foto`s en afbeeldingen zijn ook vergroot te zien. Klik hiervoor op de foto of afbeelding.

Kleivormpers!

Op dit ogenblik zijn we met de productie van de kleivormpers gestopt. Misschien dat we nog een batch gaan maken, maar dan moeten we daarvoor tijd hebben. Toch even kijken? Kijk dan hier voor meer informatie!

Waarom deze website?

Marcel is nieuwsgierig, daardoor heeft hij veel opgestoken van andere keramisten, maar ook van niet-keramisten. Omdat ook Marcel uiteindelijk deze mooie aardbol verlaat, wil hij graag zijn kennis overdragen aan een ieder die daar oren naar heeft. Hij vindt kennisoverdracht zo belangrijk dat hij het graag gratis verspreidt. Dat betekent niet dat zijn kennis de ware kennis is. Het is zijn ware kennis. 

Wie is Marcel?

Marcel heeft in zijn loopbaan vele beroepen gehad. Hij is het type dat bijna elke baan heeft gehad die je je kunt voorstellen. Door zijn nieuwsgierigheid heeft hij daardoor ook veel kennis opgedaan. Zijn vader was van het type dat je alles zelf moet kunnen en daar heeft Marcel zijn "drive" opgedaan. Marcel is autodidact, dat wil zeggen dat hij het zichzelf heeft aangeleerd. Alles komt uit de praktijk, uit websites en van mede-creatievelingen die het ook belangrijk vinden om kennis te delen.

hand 08

 

Marcel en zijn trots "Waving Hands". Nog in zijn eerste studio, in Weert

Dat Marcel autodidact is, geeft voordelen, hij is zonder oordeel, het beeld is voor hem het resultaat zonder dat hij daar naar kijkt als iets dat niet verantwoord is in de ogen van kunstcritici. Het heeft een nadeel, Marcel bezit de techniek  van iemand in opleiding niet. Dit zorgt ervoor dat hij veel rond moet kijken, uit moet proberen, dus moet vallen en opstaan. Maar daarbij ook de  klei en glazuur ontdekt op een manier waar je normaal niet bij stil zou staan.

 

Daarnaast is zijn vrouw, Lenny, voor Marcel altijd een hele grote steun geweest. Zij heeft er voor gezorgd dat Marcel meer vertrouwen in zijn werk gekregen heeft en steeds groter is gaan werken. Zijn studio is inmiddels ook zijn rustplaats geworden. Vrijwel altijd heeft Marcel muziek op staan die ervoor zorgt dat hij in zijn eigen wereld kan gaan terwijl hij zijn werk voltooit.

 

 Melding: Wij maken geen gebruik van internet cookies. Je surft altijd anoniem bij ons.

 

Update website, de nieuwste staat boven aan:

 

♦  De pagina "ingestuurde foto`s" heeft weer een update gehad . (4-10-2020) 

♦  Het document "Glazuren & werken met grondstoffen" is geupdate naar versie 2.7 (30-8-2020) Er zat een fout in het recept "Iron Bleu Wash"

♦  Het document "Glazuren & werken met grondstoffen" is geupdate naar versie 2.6 . (5-8-2020)

♦  Het document "Glazuurfouten & hoe te voorkomen" is geupdate naar versie 3.0 . (6-6-2020)

  • ♦  We hebben ook een Youtube kanaal. Links in de balk waar ook onze websites zijn geplaatst, vind je ook de knop. (22-4-2020)

♦  De pagina "Documentatie" heeft een update gehad. Onder het kopje "Documentatie kleivormpers" staan nu een aantal documenten, waaronder twee handleidingen en een brochure. Ook is er een link naar ons YouTube kanaal geplaats waar enkele filmpjes staan.  (4-10-2019)   


 

Oudere updates zijn verwijdert.