Ingestuurde foto`s

Op deze pagina gaan we foto`s plaatsten van mede-keramisten die mijn glazuren gebruikt hebben op hun werk. En daarmee hun ervaring delen. Dus, stuur maar op!

lut 1 Deze inzending komt van Lut Rombaut. Ze heeft "Old Blue" gebruikt en de buitenkant afgewerkt met transfers op rijstpapier. Het glazuur is gestookt op 1250 graden. lut 2
Huguette 001

Deze is ingezonden door Petruska oens. Voor dit werk heeft ze "Old Iron" gebruikt en gespoten.

 

Haar schema:  biscuitbak op 950. Glazuurbak : aan 150 per uur naar 600 Gr. Dan ineens naar 1240 graden en 20min pendelen.

Dank je voor de info, Petruska!


 
an van Impe

Weer een mooie ingezonde foto van Ann van Imp.

 

Old green op steengoed, 1250 graden. Porselein staaltje is op 1280 graden gestookt.

Huguette 001  Huguette 002 

Deze is ingezonden door Huguette , zij heeft de Blue Crystal aangepast met 2% rutiel. Hierdoor onstaat er meer levendigheid in het glazuur door de spikkels.

 

Ze heeft de draaiklei arqkliéres hins A3 30%sable Fin gebruikt. Haar stookschema is:
0 - 650 graden  in 4 uur

650 tot 1260 in 4 uur

30 minuten pendelen.

 

Ze heeft de glazuur gedompeld. Dank je voor de informatie, Huguette

an van impe b 01 an van impe b 02

Opnieuw een hele mooie inzending van An van Impe. Dit is "Old Blue".  Vanaf de 600 graden vol gestookt naar de 1260 graden en dan 10 minuten gependelt. De glazuur is met de kwast opgebracht op kurklei.

 

Dank je voor de foto`s, An!

Sonja Vinck

 

Sonja Vinck heeft deze mokken met de glazuren "Old green" en "Old blue" ingezonden.
Ze heeft de glazuur opgezet met kwast
gestookt in 4 uur naar 600° en dan verder naar 1240°(niet gependeld)

Marjan van der Weijden

 

 

Deze is ingezonden door Marjan van der Weijden. Ze heeft de "Blue Crystal" gebruikt op porselein. De "Blue Crystal" heeft een poosje geleden in het blad "Klei.nl" gestaan. Deze glazuur heeft Marjan op 1230 gestookt zonder te pendelen.

 

keramiek boetiek

 

Deze is ingestuurd door Keramiek Boetiek. Op de licht-blauw gekleurde rozen zit de glazuur "Turquoise" in drie lagen. Op de Turquoise heeft ze een paar druppels wit toegevoegd en afgestookt op 1050 graden. Dank je wel voor de foto!

Lutgarde Bie Lemmens Lutgarde Bie Lemmens

 

Deze kruik is ingestuurd door Lutgarde-Bie Lemmens. De glazuur is "Old Blue" en is gestookt op 1250 graden met 10 minuten pendelen. De binnenkant is gegoten, de buitenkant is gespoten.  De klei is witbakkend tot 1300 graden, zonder chamotte. Volgens haar docent in de academie van Hove is deze glazuur heel stabiel. Dank je voor de inzending, Lutgarde-Bie!

an van impe an van impe

 

Opnieuw een hele mooie inzending, ditmaal van An Van Impe. Dit is "Old Blue", zoals hierboven, maar een net wat andere stookschema. Vanaf de 600 graden vol gestookt naar de 1260 graden en dan 10 minuten gependelt. De glazuur is met de kwast opgebracht op cremekleurige draaiklei. Dank je voor de foto`s, An!